Kung Fu Tai Chi school -since 1991-
WELCOME TO THE WEBSITE OF "NEDERLANDSE WUSHU ACADEMIE XIA QUAN"  荷 蘭 俠 家 拳 館 <洪拳 俠拳 太極拳>
Xia Quan logo
E-mail: info@xiaquan.com
Nederlandse Wushu Academie Xia Quan
 Nederlands     English 

Kung Fu Geschiedenis HopGar

Xia Quan Kung Fu, in de literatuur ook wel Xia Jia Quan genoemd (Kantonees: Hap Gar/Hop Gar 俠家拳), vindt zijn oorsprong meer dan 400 jaar geleden in Tibet, en wel tijdens de Ming dynastie (1368-1644). Een monnik die mediteerde in de bergen, zag op een dag een gevecht tussen een aap en een kraanvogel. Hij werd zo geobsedeerd door dit gevecht, dat hij de bewegingen ging bestuderen. Hij ontwikkelde een Wushu stijl gebaseerd op de aanval- en verdedigingsbewegingen van zowel de aap als de kraanvogel. Zijn leerlingen ontwikkelden het Wushu verder en zo werd deze stijl bekend als het Lama Wushu. In het midden van de Qing dynastie werd het Lama Wushu door de Lama Sing Long 星龍長老 geintroduceerd in de provincie Kanton. Sing Long verwierf zeer veel aanzien met zijn Wushu bij de bevolking, onder meer door de beruchte piraat Zhang Bao Zai 張保仔 eigenhandig te overmeesteren en te onderwerpen. Sing Long vestigde zich in Kanton en onderwees zijn Wushu aan boedhistische monniken in de Qing Yun tempel 慶雲寺 op de berg Din Hu 鼎湖.

De eerste niet-boeddistische monnik die leerling werd van Sing Long was Wong Yan Lam 王隱林. Deze leerde alle geheimen van de oude Lama. Na vele omzwervingen door China vestigde hij zich in Kanton in het zuiden van China en richtte een Wushu school op. Zo kon het tot dan toe alleen voor boeddhistische monniken toegankelijke Wushu aan iedereen worden onderwezen. Ter nagedachtenis aan zijn eerbiedwaardige meester noemde hij zijn Wushu stijl “Xia Quan Wushu”. Vanwege de opvallende stijl groeide deze stijl uit tot een van de tien grootste stijlen van de Zuidelijke stroming. Wong Yan Lam verwierf grote faam door iedere Wushu grootmeester te verslaan en werd daardoor de beste van de “Tien tijgers van Kanton”, een exclusieve groep van de tien beste Wushu grootmeesters van China. De legendarische “Tien tijgers” zijn nog steeds zeer bekend bij de bevolking in Zuid China.
foto; TV Documentair China.  Deng Sifu was teaching (was in 82 years old) Een volgeling van Wong Yan Lam, Wong Lun 王倫, was bevriend met de Wushu meester Deng Long 鄧龍. Deng Long was de beroemdste grootmeester in stokvorm in Zuid China. Maar ook in handvorm (Shaolin Hung Quan) was hij een ware grootmeester. De meester had zoveel bewondering en eerbied voor het Xia Quan Wushu van Wong Lun, dat hij zijn zoon Deng Gum Tao 鄧錦濤 bij Wong Lun liet studeren. Deng Gum Tao werd niet alleen grootmeester van Xia Quan, maar leerde ook de Yang-stijl Tai Chi direct van de familie Yang. De Yang-stijl Tai Chi is in het Westen de meest bekende Tai Chi stijl. Yang Lu-Chan (1799-1872) ontwikkelde deze stijl na jarenlange diepgaande studie van de Chen-stijl. Yang Chen-Fu (1883-1936), de kleinzoon van Yang Lu-Chan, en ook in het Westen bekend als grootmeester in de Yang-stijl, bracht deze stijl o.a. naar Zuid China.De oudste zoon van Yang Chen-Fu was Yang Shou Zhong   楊守中 (1910-1985).
China TV Documentair;
Sifu Deng was teaching Tai Chi (in 82 years old)

Deze grootmeester heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog samengewerkt met grootmeester Deng Gum Tao. De Tai Chi zoals die nu nog onderwezen wordt vanuit “The South Cinese Canton Kung Fu School” is hierdoor rechtstreeks beïnvloed door de Yang familie.

De zoon van Deng Gum Tao, Deng Zeng Gong 鄧鎮江, won al op jonge leeftijd diverse kampioenschappen in China. Momenteel is Deng Zeng Gong voorzitter van de Wushu Organisatie van Kanton China en de vice-voorzitter van het Kanton Comité van de Wushu Federatie. Deng Gum Tao en zijn zoon Deng Zeng Gong zijn beiden de leermeester van Sifu Kong.

foto van TV Documentair China; Deng Sifu was teaching (was in 82 years old)
China TV Documentair;
Sifu Deng was teaching Xia Quan KungFu (in 82 years old)
Links: Xia Quan Sifu Deng Zeng Gong 鄧鎮江(Deng Gum Tao's zoon).
Wushu traditionele stijle goud prijs (China) 1958, 1961, 1963, 1973
(ook meester van Sifu Kong "Nederlandse Wushu Academie Xia Quan")
Afstamming (Lineage)
lineage
 Sifu Kong en zijn meester Deng Gum Tao 鄧錦濤 師父
(Canton China 1976)

Xia Quan Kung Fu Broers & zuser (China 2006)
van links:
1. vice-voorzitter; Kung Fu Federatie Hong Kong
2. Sifu Kong; Meester van Xia Quan Nederland  
3. Directeur Sifu Deng; Xia Quan China               
4. Directeur Meester Lo; Xia Quan Hong Kong    
5. Xia Quan Trainer China, vice-voorzitter van Chy Lee Fat Kung Fu China
  

Meester van Xia Quan school New Zealand

Sifu Fong; Meester van Xia Quan school New Zealand
- traditioneel Kung Fu Gouden medaille China -

(Kung Fu zuster van Sifu Kong)

directrice van Xia Quan Frankrijk

Sifu Liang: directrice van Xia Quan Frankrijk
"traditioneel Kung Fu Gouden medaille China"
(Kung Fu zuster van Sifu Kong)
Xia Quan China

Meester van Xia Quan Kung Fu school P.Y Kanton China(links)

Sifu Kong;Meester van Xia Quan Nederland

Meer Xia Quan Stijl info:

In Chinese:

Lessen:
Voor Organisaties:
School info:
Media:
facebook
Youtube
 
Nederlandse Wushu Academie Xia Quan
- Since 1991 -
Adres:
Vijverhofstraat 64 3032 SN Rotterdam Nederland

Tel: 010-425 82 77     Direct line: 06-53 18 03 49
(Tel: maandag t/m vrijdag 10:00 ~ 16:00 uur en
woensdag gesloten)
E-mail: info@xiaquan.com
Nederlandse Wushu Academie Xia Quan
IBAN: NL97INGB0004833239
BIC:  INGBNL2A

k.v.k.: 24386802
Deze site is gecreëerd door Shu Ming Tong, Sarmad Habib and Kong F.W. 孔藩偉 © Copyright 2018 NWA  All rights reserved